אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

29/03/2015 | 20:39 | מאת: אורן

שלום רב, אני נמצא בארה"ב בתקופת לימודים מזה כשנתיים. לפני כשבוע נתקפתי בהצטננות (כאבי גרון, שיעול, נזלת) וניגשתי למרפאה. בבדיקה לא היה חום או איזשהם מדדים חריגים מלבד קצת אודם בגרון. להפתעתי אחד המרשמים שהרופא נתן לי היה אנטיביוטיקה. כששאלתי מדוע, אמר כי אם מדובר בנגיף זה יעבור תוך יומיים שלושה ואם זה אז צריך טיפול אנטיביוטי. הדבר העלה בי תהייה, מכיוון שמעולם לא קיבלתי בארץ מירשם לאנטיביוטיקה אלא אם באופן וודאי היה מדובר בחיידק ולא נגיף. עם זאת, היום זהו כבר היום החמישי למחלה, באופן כללי מרגיש יותר טוב למעט ליחה ושיעול טורדני שמחמיר בלילות וגם בחילות ושלשול די חריף שהחל הבוקר. האם בסיפור זה יש מספיק על מנת להניח שאכן יש מקום לטיפול אנטיביוטי גם בלי לבצע בדיקה המראה באופן חד משמעי המצאות חיידק? בברכה, אורן.

יש להיבדק שוב ולהעריך את מצבך .ייתכן שמדובר במחלה וירלית . אבל קיימים יותר מדי ממצאים של שיעול וליחה מחד ושילשול מאידך . תמונה שיכולה להתאים גם לדלקת ריאות אטיפית כמו לגיונלה .............

מנהלי פורום רפואה דחופה