חום גבוה התייבשות ותפקוד כליות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

06/02/2015 | 01:56 | מאת: אבי

שלום איך ניתן לדעת מה גורם למה? בחולה מבוגר מאושפז עם זיהום ממקור לא ידוע ומטופל באנטיביוטיקה, כמו כן פיתח ביומיים האחרונים קלוסטרידיום (ומשלשל כמובן) ומקבל בנוסךף טיפול בונקומיצין. יש חומים גבוהים גם תחת האנטיביוטיקה. היום נתן מעט שתן וכהה מאוד מאוד. איך ניתן לדעת האם מיעוט השתן הוא תוצאה של התייבשות או שהבעיה היא כלייתית? קריאטנין היום היה מעל הנורמה, האם זה קורה גם בזמן התייבשות? חום גבוה זה גם דבר שקשור להתייבשות או שזה נטו מהזיהום? תודה

חולה קשיש עם זיהום ומחלת חום .מטופל ע"י אנטביוטיקה וכן קלינדאמיצין בגלל צמיחת כלוסטרידיום בצואה . היובש הוא משני לזיהום בגלל צריכת נוזלים בכמות גדולה .ביצוע תיפקוד כליות מכוון לפעילות הכליתית .

הכוונה היתה ונקומיצין ולא קלינדאמיצין !

מנהלי פורום רפואה דחופה