אחרי ניתוח להסרת תוספתן - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/09/2014 | 11:44 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר הנני כבת 51, לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת תוספתן בלפרוסקופיה. הגעתי למיון עם חום גבוה, הקאות וכאבים בכלך החלק הימני של הבטן. בדיקת דם שנלקחה ממני במיון, הראתה בילרובין גבוה 2.5. רופא משפחה ביקש ממני לחזור על הבדיקה. על מה יכולה להעיד התוצאה? עלי לציין שיש לי אבנים ופוליפ בכיס מרה. בתחילה חשבו שיש לי דלקת בכיס המרה, אבל בסוף התברר שהתוספתן היה מודלק. האם יש קשר בין האבנים בכיס המרה לתוצאה? האם הדלקת בתוספתן גרמה לבילורבין להיות גבוה? אןדה לך על תשובתך המהירה. דניאלה

בילירובין בערכים נמוכים שרובו בלתי ישיר יכול להיות מולד (ג'ילברט). אבנים או כל ממצא אחר בכיס מרה \ דרכי מרה יכול להעלות את הבילירובין . צהבת זיהומית פשוטה של הכבד עלולה להעלות את הבילירובין ............. מכאן שקיימות המון סיבות ורופא משפחה מחליט על סמך כל הניתונים שבידיו !

מנהלי פורום רפואה דחופה