עקיצת דבור/ה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/09/2014 | 23:55 | מאת: אורית

לפני שבוע (!!!) נעקצתי על עדי דבור או דבורה, אינני מבחינה, מתחת לעץ תמר. ברגע העקיצה הרגשתי דקירה חזקה מאוד ולאחריה צריבה מתמשכת. הוצאתי את העוקץ והשק בעזרת הציפורניים. אני לא בטוחה ששלפתי את העוקץ והשק במלואם. למחרת הופיעה באיזור העקיצה המאומה צבעונית גדולה, בקוטר 7-8 סמ! היא נעלמה לאט, והיום, שבוע לאחר העקיצה הופיע אודם חדש במקום וגרד עז. מה זה? מה לעשות?

יתכן שמדובר בזיהום משני שעלול להופיע בהמשך .יש להיבדק ולהתיעץ עם רופא המשפחה בכדי לשקול מתן טיפול אנטביוטי . או טיפול אחר לגרד .....

מנהלי פורום רפואה דחופה