חתך עם שוליים רחוקים אחד מהשני

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

02/07/2014 | 19:06 | מאת: אורית

שלום רב, בת 70. אתמול היתה לי תאונה בבית, ונתקע לי סכין ברוחב של 1.5 ס"מ בכף היד, במירווח שבין האגודל לאצבע השנייה. הסכין נתקע בערך לעומק של 2 ס"מ. מייד הוצאתי אותו. לחצתי עד שהדימום נעצר. הלכתי לכירורגיה דחופה שבקופה. הרופא אמר טטנוס, חיטוי, חבישה. התלבט אם עם או בלי דבק, ובסוף הוחלט בלי. יש לי כאב באיזור. ואדום מסביב לחתך. היום הורדתי את התחבושת, בשביל לחטא מחדש, ולשים פד סטרילי. ראיתי ששולי החתך עדיין רחוקים אחד מהשני. זה איזור עם הרבה תנועה מכנית, והתנועות באיזור פותחות אותו עוד יותר. אני מפחדת שייכנס זיהום. מה אפשר לעשות כדי למנוע זיהום ? תודה מראש

שטיפות מקומיות עם מים וסבון .באם יהיה אודם מקומי יש לשקול מתן כיסוי אנטביוטי .

מנהלי פורום רפואה דחופה