בלוטות נפוחות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

04/03/2014 | 02:51 | מאת: דנה

שלום רב אני בת 28 , בריאה בדרך כלל. לפני כשלוש שנים אובחן אצלי טפיל של טוקסופזמה ובאותו זמן התנפחו בלוטות לימפה בכלי מיני מקומות בגוף כמו בתי שחי צוואר , ומאחורי האוזן. לפי דעתו של רופא המשפחה שהתנפחות הבלוטות הן כתוצאה מהטוקסופלזמה. אחרי כמה חודשים חלק מהבלוטות נעלמו וחלקן נשארו. אחרי שלוש שנים עדיין יש בלוטות נפוחות מתחת בית השחי בשני הצדדים! הן עמוקות, קטנות וזזות. האם אני צריכה לדאוג,? והאם ממליצים על המשך מעקב? אני מאד מפחדת.

יש לבצע בדיקות דם כלליות וצילום חזה ובמקביל להיבדק ע"י רופא כירורג לצורך הערכה והמשך בירור .

מנהלי פורום רפואה דחופה