כאב תחת עצם הבריח והתלבטות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

15/01/2014 | 02:50 | מאת: נ

בת 20, בריאה בד''כ, חצי שנה מאובחנת עם ליפומה בקוטר 2.4 סמ' בצוואר ימין עליון, קרוב לקנה הנשימה (כבר נעשו אולטראסאונד-הגוש מוגדר היטב, ושני ניקורים שאישרו האבחנה השפירה). יש כאב בלתי סדיר באיזור הגוש שמתפשט ממנו ועד הלסת והאוזן מימין (נשלחתי גם לMRI להערכתו ובחינת גבולותיו, אך למרבה הפליאה הוא לא הודגם כלל למרות חומר הניגוד והקפסולה השומנית שהוצמדה לעור, ועל אף שבחודש האחרון ישנה גדילה שלו מ2.0 ס''מ ל2.4). עד כאן ההיסטוריה הרלוונטית. בחודשיים האחרונים התחילו גם כאבים בלתי סדירים עמומים תחת עצם הבריח הימנית (כ5 ס''מ תחתיה ומעל לשד), מרגיש קצת כמו מכה יבשה, אך לא עברתי כל טראומה באיזור. הכאב מתמיד לפעמים כמה ימים ברצף ויום אחד נעלם, לסירוגין. ללא החמרה בכאב, מתגבר במתיחת הצוואר, התכופפות לפנים והרמת עצמים כבדים. רופא המשפחה שלח אותי לאולטראסאונד לשדיים ולרקמות רכות בבית החזה להבררת הכאב, אך לא נמצא כל ממצא חריג ברקמות הרכות. משום כך המליץ הרדיולוג הבודק על מיפוי עצמות\CT. עכשיו השאלה (צר לי על כל אורך המכתב)-לאור העובדה שעברתי צילומי רנטגן רבים בשנה האחרונה (CT סינוסים ועמוד שדרה צווארי, פעמיים צילום חזה, צילום סינוסים וצילום פנורמי בגיוס), איזה מן אמצעי הדימות, CT חזה או מיפוי עצמות, כולל פחות קרינה ועדיף לאישוש פתולוגיה בעצמות? עד כמה שהבנתי CT עדיף כי קשה להוציא אבחנה ברורה על סמך מיפוי עצמות בלבד, כך שגם אם מוצאים קליטה מוגברת בעצמות במיפוי, עדיין יש להשלים את הבדיקה בCT בכל מקרה. כמו כן, האם לדעתכם סביר שהכאב פשוט מתפשט מאיזור הליפומה לחזה (לא סביר, אך עכשיו אכן כל האיזור הימני מהחזה עד הצוואר העליון, הלסת והאוזן כואבים יחד). שוב סליחה על האורך ותודה מראש.

לדעתי יש להשלים את הבדיקה לצורך אבחון מלא . סיטי חזה נותן את האבחון הרחב ומראה מה שמתרחש באיזור הליפומה .אין ספק ובאם קיים חשד למשהו בעצם בדיקת הבחירה היא מיפוי עצמות . יש להתיעץ עם רופא המשפחה לגבי המשך הבירור .יש לשקול הוצאת הליפומה אם כל כך מפריעה !

מנהלי פורום רפואה דחופה