כאבים בעמוד השדרה ובברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

24/10/2014 | 20:57 | מאת: אור

שלום, בעקבות כאבים מעל חצי שנה בחוליות עמוד השדרה (באזור חוליות T10 וT11) וגם בעקבות כאבי ברכיים מעל חצי שנה נשלחתי למיפוי עצמות. תוצאות המיפוי היו כך: "אין לראות קליטות פתולוגיות של החומר לאורך ע"ש. הדגשה קלה בקליטה באזור הארטיקולרי-מדיאלי בשתי הברכיים, יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי או נזק מאמץ שחיקה. הדגשה קלה בקליטה באזור המקורב המדיאלי של כף רגל שמאל, יכול להתאים לתהליך דלקתי או נזק מאמץ." ממה שהבנתי בעמוד השדדרה לא מצאו כלום אבל הכאבים עדיין קיימים והם לא קלים. א. מה השלב הבא שעליי לעשות בנוגע לכאבים בעמוד השדרה? ב. מה משמעות תוצאות המיפוי? מה יש לי בברכיים? האם ניתן לטפל בדלקת בברכיים עם כורכום (תוסף תזונה) (אני בן 20, ויש לציין שאני עוסק בספורט) בנוסף יש לי חשד לפסוריאזיס, ודבר נוסף לגבי הכאבים בעמוד השדרה- הם בעיקר בבוקר אבל גם במשך היום, ולפעמים גם בעת פעילות גופנית (אימון כוח) תודה.

26/10/2014 | 08:19 | מאת: ד"ר גיל אייל

שלום רב, אתה מתאר כאבים במספר מקומות בגופך, ייתכן וכאביך נובעים מבעייה ראומטולוגית. כמו כן יש חשד לפסוריאזיס - לעתים הנ"ל מופיע יחד עם כאבי פרקים. עלייך לפנות לרופא המשפחה להמשך הבירור, ובמקרה הצורך יפנה אותך לראומטולוג +/- רופא עור. כורכום אינו פתרון. בהצלחה, ד"ר גיל אייל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים