קולוקוסקופיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

31/03/2015 | 21:18 | מאת: לי

בארה"ב מוותרים על מעקב קולוקוסקופיה אחרי 3 שנים במידה והכל תקין (אחרי ביופסיית קונוס עקב cin 2). ומסתפקים בפאפ, מה דעתך בנושא? (מדובר בבית חולים ידוע שם בניו יורק, הטענה היא שזו בדיקה פולשנית ויקרה). בנוסף יש פה בדיקת סריקה שמבוצעת יחד עם הפאפ לווירוס(טוענים שאם היא תקינה לא צריך לבצע פאפ 5 שנים) האם את מכירה בדיקה כזו?

- פאפ אינה יכולה לשמש בדיקת מעקב אמינה בשל אי דיוקה. בארץ, מעקב קולפוסקופי וביופסיה, לפי צורך, איננו יקר וזמין. לפיכך, אין סיבה לחרוג מן הנוהל המומלץ. - HPV pcr הינה תחליף טוב מפאפ, אך עדיין אין סיבה לוותר על קולפוסקופיה וביופסיה, כאמור לעיל. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים, פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038 פקס: 036704158

מנהל פורום צוואר הרחם