פענוח בדיקת ביופסיה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

02/09/2014 | 19:18 | מאת: ענת

ד"ר גרובר שלום, רצוני לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקה? אני קצת לחוצה, התקשרו אליי מהמרפאה ואמרו לי שיש לי את וירוס הפפילומה, שאני צריכה להיות במעקב, מה זה אומר? אני צריכה להיות במעקב כל החיים? יש טיפול לוירוס? מה זה אומר לגבי בן זוגי, הוא צריך להבדק? אני צריכה לעשות בדיקות נוספות? זה הזן המסוכן? האם זה יכול להפוך לסרטן בצואר הרחם או במקומות אחרים כפי שקראתי? Cervix, biopsy exocervical mucosa with superficial erosion, acute and chronic inflammation, reactive changes and focal hpv cytopathic effect (koilocytosis) ki67 immunostain and level sections were performed Snomed: T-83000, M-40000,74006 מודאגת, ענת.

התוצאה מעידה על חשיפה לוירוס הפפילומה. את זקוקה למעקב בלבד. ב- 90% מן המקרים הגוף מתגבר בעצמו על הוירוס. בשלב זה, אין צורך במעקב של בן זוגך. בבדיקה זו אין מידע לגבי סוג הוירוס. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים, פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038 פקס: 036704158

מנהל פורום צוואר הרחם