דלקת בצוואר הרחם?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/03/2009 | 10:30 | מאת: פזית

שלום, אני בת 32, נשואה + 2. בעבר עשיתי מס' בדיקות פאפ שתמיד יצאו תקינות. החל מלפני חודשיים חשתי הפרשה, צריבה במתן שתן, גרד ואי נוחות (דקירות)באיזור הבטן התחתונה, אך בבדיקה גניקולוגית בקופ"ח לא נמצא דבר.באותה הבדיקה נלקח ממני משטח פאפ, שתוצאתה לאחר מס' שבועות היתה ASCUS. בגלל שהייתי מאוד לחוצה הלכתי לרופא פרטי, שבבדיקה גניקולוגית גילה שיש לי דלקת בצוואר הרחם- עם הפרשה מסיבית.לאור תוצאות הפאפ הוא עשה לי גם קולסקופיה על המקום, בה אמר שהכל נראה תקין, ונתן לי טיפול מקומי לדלקת. בנוסף גם נמצא חיידק אי- קולי בתרבית שתן וניתנה לי אנטיביוטיקה דרך הפה. שלשום הלכתי לקולפוסקופיה של קופ"ח(ליתר ביטחון...), אבל בה להפתעתי נצפה WE בשעה 12-2, ונלקחה ביופסיה. אני מודאגת נורא -מה זה אומר? האם ייתכן שהתוצאה הנ"ל נובעת משאריות של הדלקת (שלדעתי עדיין לא לגמרי עברה)? האם מדובר במצב טרום סרטני? מה סיכויי ההחלמה ממצב כזה? תודה!

שינוי כמו שאת מתארת יתכן והינו מימצא תקין של החלמה מדלקת /דלקת/שינוי בתאים של צוואר הרחם. כדאי להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה. אשמח לעזור לך באם תעדכני אותי.

מנהל פורום צוואר הרחם