הרפס וגנילי בהריון מספר שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/11/2016 | 22:10 | מאת: מיטל

שלום, אני בשבוע 24 והשבוע רופא עור אבחן אצלי הרפס וגינלי. הבנתי משיטוטים באינטרנט שהתפרצות המחלה בפעם הראשונה בזמן הריון היא הכי מסוכנת האם נכון? איך אפשר לדעת אם יש לי את זה שנים או שזה משהו חדש? האם יש סכנה לעובר במהלך ההריון או רק במהלך הלידה? האם יש טיפול מונע כדי לנסות להגיע לתאריך הלידה בלי נגעים? תודה רבה רבה

07/12/2016 | 11:51 | מאת: ד"ר רבקה פרנקל

עיקר הבעייתיות היא בלידה קרוב לוודאי שזו לא הדבקה חדשה שלך אפשר לוודא זו עי בדיקת דם לסרולוגיה של הרפס כמה שיותר קרוב לתחילת הנגעים וכך לראות אם מדובר בהדבקה ישנה או חדשה נדיר מאד שיש השפעה על העובר את זה ניתן לוודא עי בדיקות אולטראסאונד אפשר לקחת טיפול מניעתי דרך הפה מדי יום באציקלוביר עד הלידה כדי למנוע התפרצות סביב הלידה וצורך בניתוח קיסרי מה שבטוח חייבת עכשו לקחת טיפול בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה