afp מעט גבוה בבדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/09/2016 | 06:24 | מאת: מיקאלה

שלום רב, הריון רביעי, הריון אחרי הפלה, בת 34 וחצי עד עתה כל הבדיקות תקינות לחלוטין (שקיפות עורפית, סקירה וכו'). בדיקת חלבון עוברי הראתה תוצאת afp MoM 2.05 שבוע ההריון לחישוב הבדיקה היה 16 שבועות בדיוק כאשר שבוע ההריון האמיתי הוא 17 שבועות (בדיקת שקיפות עורפית הקפיצה בשבוע קדימה...) האם בתוצאת בדיקה כזו יש סיבה לחשש משמעותי ללקות כלשהי או שניתן להמשיך הריון רגוע ושקט? כמו כן, מעבר לסקירת מערכות מורחבת האם יש עוד משהו שמומלץ לעשות? תודה רבה

1. יש לבצע תיקון מדויק של שבוע ההריון מאחר ותוצאת החלבון לוקחת בחשבון את גיל ההריון 2. בטופס רשום מה הערכים התקינים ומה הסיכון לתסמונת דאון, ויש להשוות זאת לתוצאה המתקבלת 3. עם התוצאה המדויקת יש לגשת לרופא המטפל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה