תוספי מזון לנשים הרות - חומצה פולית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2016 | 19:12 | מאת: לירון

שלום רב, אני כעת בהריון שבוע 16+4, ונוטלת את המולטי ויטמין "פרג'נטלי" של חברה X - שנתן לי הגניקולוג. (ידוע לי שיש לפעמים שיקולים כלכליים ולא רפואיים בדברים האלה, ולכן אני שואלת). לציין כי לצערי לא נטלתי ח. פולית באופן קבוע טרם ההריון אלא רק מרגע שנודע לי (שבוע 2 בערך). שמתי לב שרמת החומצה הפולית במולטי ויטמין זה הינה 1 מ"ג, כאשר בכל מקום קראתי כי המינון המומלץ בהריון הינו 400 מק"ג (כמחצית). ולהלן מספר שאלות: 1. האם אין נזק במינון של 1 מ"ג, או שמא יש דווקא תועלת שכן לא נטלתי קודם? האם העודפים לא מתפנים בשתן בדומה לויטמינים מסיסי מים מקבוצת B? קראתי כי ייתכנו נזקים סרטניים לאם?! 2. במידה ואני עוברת למולטי ויטמין בשם "פרנטל" של חברה מתחרה, בו המינון אכן 400 מק"ג - האם העובר לא ירגיש פתאום מחסור באופן דרסטי? 3. בהשוואה לפרנטל, שמתי לב שהם זהים בשאר הויטמנים והתוספים גם מבחינת המינונים (שוב, למעט הח. פולית), אלא ש"פרג'נטלי" (הנוכחי שאני נוטלת) מכיל 150 מק"ג יוד ואילו "פרנטל" מכיל 220 מק"ג (כמובן ששניהם מוגדרים לנשים הרות ומניקות) - האם אין סיכון ברמת יוד כזו? לא יודעת מה לקחת... בתודה מראש, לירון

21/08/2016 | 22:52 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, שני התכשירים אפשריים בהריון כעקרון רמת חומצה פולית נדרשת היא 400 מק"ג למעט במצבים מסויימים שאז יש צורך ב5 מ"ג. אם תעברי לרמה של 400 מק"ג - העובר לא ירגיש בחסר... לא ידוע כי עודף חומצה פולית מסרטן אך לאחרונה יש מחקרים המדברים על הסיכון בעודף חומצה פולית... אין סכנה ברמת יוד שכזו בהצלחה

22/04/2019 | 18:57 | מאת: רוית

היי, אשמח ליותר פירוט על הסיכון בעודף חומצה פולית. אני בשבוע 12 וערכי החומצה הפולית שלי הם 23 (מעל לטווח). אני מתלבטת האם להמשיך ליטול....

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה