סקר ביוכימי טרימסטר ראשון + שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2016 | 18:25 | מאת: לירון

שלום רב, רצ"ב תוצאות סקר ביוכימי ראשון שלי: גיל שלי: 28 משקל בעת הבדיקה: 45 ק"ג שקיפות: 0.9 BHCG: 1.77 NOM (84.11NG/ML) PAPP-A - 1.81 NOM (5282.47MU/L) האם קיים סיכוי כלשהו לטריזומיה 21 או 18? האם ה-PAPP-A עלול להראות על מומים פתוחים בעמ"ש? מה האינדיקציות לסקירת מערכות מורחבת ומה ההבדל בין מורחבת למכוונת? לי יש איוושה פיזיולוגית במסתם מיטרלי (ללא פגיעה בתפקוד, ללא החמרה בשנים, לא הורד פרופיל צבאי,אין הגבלות בספורט) - האם יש אינדקציה לאקו לב עובר ומתי? האם עלול לסכן אותי? בתודה מראש, לירון

21/08/2016 | 22:49 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, הבדיקה הינה בדיקה סטטיסטית ברגישות גבוהה כלומר את אמורה לקבל תוצאה של סיכון 1:???? גם לתסמונת דאון (טריזומיה 21) וגם לטריזומיה 18 עם התשובה שקיבלת. יש סקירת מערכות בסיסית לפי דרישות האיגוד ויש מורחבת שבודקת בצורה יותר מדוקדקת (לרוב באופן פרטי) סקירה מכוונת מתבצעת כשעולה חשד לבעיה מסויימת ואז מסתכלים באופן מכוון על אותה מערכת. יש אינדקציה לאקו לב עובר אם יש בעיה מבנית במסתם המיטרלי בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה