שבוע 5 2 ולא נמצא שק הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/08/2016 | 17:53 | מאת: שרה

שלום דוקטור, אני אפרט את הנתונים לפי תאריכים: 27.7 - הוחזרו שני עוברים 9.8 -בטא 516 11.8- בטא 1026 14.8- בטא 3900 באותו יום היו לי כאבי בטן חזקים בבטן התת חתונה שנמשכו שעתיים ומאז לא חזרו. 14.8- הגעתי למוקד והרופא לא היה בטוח שהוא רואה שק- היה משהו ממש קטנטן. הפנה אותי למיון ובאותו יום אשפזו אותי למעקב. 15.8- בטא 3200 ובאולטרסאונד לא רואים כלום. רירית 24 מילימטר. 16.8 בטא 4026, 17.8 בטא 7000 ונצפה נוזל ברחם של חמש מילימטר. רירית 26 מילימטר. היום הציעו לי לעשות גרידה כדי לבדוק אם מדובר בהריון מחוץ לרחם. מיום ראשון אין לי כאבים ולא היה דימום אף פעם. אמרתי שאני לא מוכנה לעשות גרידה ואני חושבת שזה מוקדם מידי. אשמח לחוות דעתך תודה

19/08/2016 | 16:42 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, אין מספיק נתונים מבחינת המראה באולטרהסאונד עם זאת, עם בטא של 7000 ללא מראה אופייני של שק הריון ניתן לומר די בוודאות שההריון אינו תקין. מטרת הגרידה היא לוודא האם מדובר בהריון לא תקין ברחם או מחוץ לרחם. מצד שני - לאור שאין לך שום תלונות - ניתן גם להמתין ולראות מה קורה עם ערכי הבטא ועם המראה באולטרהסאונד בכל מקרה ההחלטות צריכות להתבצע מול הגורם המטפל מכיוון שהנתונים כאן חסרים.... בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה