דלקת חוזרת בשתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/06/2016 | 11:12 | מאת: שילת

שלום, אני נמצאת בשבוע 28 להריון. משבוע 15 יש לי דלקות חוזרות בדרכי השתן. כל פעם אותו החיידק שחוזר - אי קולי. החיידק כן מגיב לטיפול אך חוזר לאחר זמן קצר. (אחרי פעם הראשונה התרבית היתה שלילית, אחרי פעם שניה חיובית, אחרי הטיפול השלידי כמות החיידקית פחתה). עשיתי את התרבית 3 ימים אחרי הטיפול כל פעם. בשתי הפעמים הראשונות טופלתי במקרודנטין, בפעם השלישית וזינט ועכשיו שוב קיבלתי אנטיביוטיקה שאני לא זוכרת את שמה. ביצעתי אולטרסאונד כליות שכנראה ייצא תקין כי אין אבנים בכליות וכתוב שיש רק גודש כלתייתי קל. אשר לדברי רופא משפחה נוצר כתוצאה מלחץ של הרחם על הכליות. בדיקות שתן כלליות גם כן תקינות. אין לי סימפטומים של הדלקת, אין חום, כאבי גב או מפשעה או שריפה במתן שתן. השאלה שלי היא, מה עושים במקרים כאלה של דלקות חוזרותשכנראה כן מגיבות לטיפול אבל חוזרות? בנוסף, איך ריבוי התרופות משפיע על העובר? מה לדעתך ניתן לעשות במקרה זה? תודה מראש

01/07/2016 | 10:45 | מאת: ד"ר סג'א ענאבוסי מורה

שלום לך בהריון דלקות בדרכי שתן ללא תלונות מחייבות טיפול כי הסיכון שלהן להפוך לדלקת בכליות יותר גבוה... כשיש דלקות חוזרות צריך להתחיל טיפול קבוע באנטיביוטיקה במינון נמוך לכל אורך ההריון הסיכון באנטיביוטיקה נמוך בהרבה מהסיכון של דלקת בכליות ... בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה