המטומה סבכוריאנית ודימומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/06/2016 | 10:45 | מאת: חמוטל

שלום, בת 33 בהריון שבוע 16. בשבוע 12 לאחר דימום נצפתה בא.ס המטומה סב-כוריאנית "מעל הפה הפנימי ולאורך הקיר האחורי וקצת קיר קדמי". בא.ס אחרון לפני כשבוע גודלה 34*44*53. בשבועות האחרונים יש פעם בכמה ימים הפרשה שצבעה חום- בורדו או לפעמים רק חום. הכמות היא לרוב של כתם אבל לפעמים כמות של פד שנספג ברובו. בין ההפרשות יש ימים ללא הפרשות כהות כלל. רציתי לשאול: א. האם זה מצב אופייני להמטומה כזו? ב. האם ההפרשות הן דימום חדש? או דם ישן שיוצא? ג. האם התנוחה הגופנית שלי- למשל התכופפות, קימה משכיבה- משפיעה על ההמטומה? (לציין כי מס' פעמים הרגשתי כאב חד בבטן התחתונה בזמן רכינה קדימה, הכאב קשור להמטומה?) ד. מה מומלץ לעשות במצב כזה- צריך להרבות בשכיבה? ה. האם הייתי אמורה לקבל תמיכה תרופתית בגלל ההמטומה? המון המון תודה

01/07/2016 | 23:46 | מאת: ד"ר סג'א ענאבוסי מורה

חמוטל שלום אכן מדובר במצב אופייני להמטומה... הדימום במידה וחום /בורדו לרוב מצביע על דימום ישן... אין קשר לתנוחה שלך להחמרה בגודל ההמטומה.. אך כן לאחר שכיבה ממושכת (שינה למשל) מצטבר דימום בנרתיק שיוצא ואז נדמה שיש החמרה... מומלצת מנוחה מפעילות פיזית מאומצת ואין צורך בטיפול תרופתי תומך ... בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה