שאלה לגבי תרופות בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/05/2016 | 21:58 | מאת: רונה

שלום, אני בתחילת הריון ונוטלת תרופות באופן קבוע. להלן התרופות: פרדניזון - 1.5 מ"ג ליום. יוטירקס - 50 מק"ג ליום ובסה"כ 400 מק"ג לשבוע. ויטמין די - 10 טיפות ליום (כלומר 2000 יחידות). חומצה פולית - 400 מק"ג וויטמין בי-12 - 2 כדורים בשבוע של 1000 מק"ג לכדור. האם יש סיכון כלשהו לעובר? האם עליי להפסיק משהו? או שיש סכנה במשהו? אני אשמח לתשובתכם המהירה. תודה רבה, רונה

31/05/2016 | 23:56 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

חוץ מהפרדניזון כל התרופות האחרות הן בעצם תוספים ויטמינים. ואין מניעה מנטילה בהריון. פרדניזון הוא סטרואידים שבמינונים גבוהים בתכשירים העוברים שלייה עלולים לגרום למומים בעוברים במקרים נדירים. מומלץ לפנות למרכז הארצי לטרטולוגיה בירושלים (שהוא המרכז המוביל בארץ ושמרכז את המידע העדכני ביותר הקיים היום בספרות לגני חשיפה לתרופות בהריון) ולהתייעץ איתם לגבי התכשיר והמינון והאם יש צורך לבצע מעקב מיוחד כלשהו

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה