המוגלובין נמוך בלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/05/2016 | 22:44 | מאת: דקלה

שלום, אני בסוף שבוע 37, המוגלובין 9.7 , כאשר אני נוטלת מתחילת ההריון סירופ פריפל 3 (לפני כחודש עליתי למינון מקסימלי של 20cc ביום אבל ההמוגלובין המשיך לרדת), פריטין 7.2. רופאת הנשים אמרה לי שכבר אין טעם לונופר כי הלידה קרובה מדי ולהחליף כדורי ברזל ולקוות שיעלה עד הלידה. השאלה מה קורה אם אגיע ללידה עם המוגלובין כזה ואף יותר נמוך? אני חוששת מאיבוד דם בלידה, התעלפות וכו, וגם לא רוצה להגיע למצב של מנות דם. תודה מראש

08/05/2016 | 22:59 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

לדעתי עדיף להתחיל עכשיו את הטיפול בונופר (ברזל בוריד) מאשר לעולם לא...מספר המנות שתספיקי לקבל אמנם לא יביאו אותך ללידה עם המוגלובין תקין, אך בכל זאת עדיף על טיפול בברזל פומי שכנראה גם ככה לא נספג. במידה ובלידה ערכי ההמוגלובין יירדו ותרגישו חולשה או סחרחורת ייאלצו לתת לך מנות דם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה