תפקוד שילייה תקין בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/05/2016 | 15:46 | מאת: אינה

קודם כל אני רוצה להודות לצוות על המענה המהיר לכל שאלה שנשאלה כאן. הפורום מאוד אינפורמטיבי ועוזר הרבה. השאלה שלי מתייחסת לתפקוד שיליה. אני נמצאת כעת בהריון שני. לאחר ביקור אצל מומחה US ומספר שאלות ששאל אותי עלה משקל התינוקת שלי בזמן לידה. המשקל היה 2350 גר' כאשר הלידה היתה בשבוע 40+1 (והערכת משקל בבית חולים יום לפני היתה מעל 3 קג.). הרופא אמר שלדעתו כדאי לחקור את נושא חוסר תפקוד שיליה והציע ליטול אספירין כטיפול מונע. ידוע הרי שתינוקות שנולדים מוקדם מדי ומוגדרים פגים במשקל הנמוך מ 2500. איזו סיבה יכולה להיות למשקל נמוך בלידה? והאם יש מקום לדאגה בהריון הנוכחי? חייבת לציין שההריון היה תקין תוך הקפדה על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית, וההתפחות של הילדה גם תקינה , היום היא בת שנתיים ו 4 חודשים.

05/05/2016 | 23:33 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

עוברים המוגדרים כסובלים המאטה בצמיחה תוך רחמית הם עוברים שמשקלם פחות מאחוזון 10 לאותו שבוע הריון. סיבות אפשריות היכולות לגרום למצב זה : מחלה אמהית כרונית, מום עוברי מבני או כרומוזומאלי, אי ספיקה שלייתית וסיבות רבות אחרות... יש כיום מחקרים התומכים במתן אספרין בהריונות בסיכון מוגבר לרעלת או למצבים של אי ספיקה שלייתית על מנת להפחית סיכוי לסיבוכים מסוג זה...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה