תוצאות שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/04/2016 | 13:13 | מאת: רינת

בת 38. בוצעה שקיפות עורפית בשבוע 13_ תוצאה 1.5 מ"מ כעת הגיעו תשובות בדיקת הדם: PAPP-A יצא 1.76 MoM בסוגריים : 6221.2 mU/L כשטווח הנורמה הוא מעל 0.15 MoM HCGb יצא 2.23 Mom ומתחת בסוגריים כתוב 78ץ5 ng/mL הסיכוי לתסמונת דאון לפי הגיל- 1:180 הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל והתוצאות : 1:700 סיכון לטריזומה 19 גיל+בדיקות : 1:1000 האם הערכים תקינים? כרגע הרופא התקשר אליי וביקש שאגיע דחוף לקבל הפנייה ליעוץ גנטי - לפי הבנתי הערכים של הבדיקה תקינים, לא? גם השקיפות של 1.5 תקינה...

28/04/2016 | 17:53 | מאת: רינת

תיקון קטן: סיכון לטריזומה 18 הוא 1:10000

הי רינת הערכים תקינים מבחינת הסיכון לתסמונת דאון. מה זה תקינים? ההמלצה לדיקור מי שפיר היא כאשר הסיכון גבוה מ 1/380 וכאן הוא נמוך מזה. עם זאת יש כאן שני דברים שמצריכים התייחסות: 1. בסיכון שבין 1/381-1/3000 יש המלצה של משרד הבריאות להשלים חלבון עוברי (תבחין משולש) בשבוע 16-18. 2. מבחינתך גילך אין היום המלצה לדיקור על סמך התוצאות אבל אם תבחרי לבצע- את זכאית לבצע זאת על חשבון משרד הבריאות מתוקף גילך למרות התוצאות התקינות 3. תוצאה של HCG מעל 2 מעלה סיכון לרעלת הריון ולכן מצריכה מעקב לחצי דם בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה