סיכוי הדבקות ב CMV עזרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/04/2016 | 23:10 | מאת: מישהי

שלום רב, אני מוזמנת לאירוע בעוד כשבועיים וביחד איתי אמורה לשבת בשולחן חברה שלפני חודש חלתה ב CMV . בהנחה ואני לא אתקרב אליה יותר מדי, עד כמה זה מסוכן לשבת איתה באותו השולחן מבחינת הסיכון בהדבקות (היא חלתה לפני חודש והבנתי שלוקח לוירוס הזה הרבה זמן להיעלם) אני אהיה בשבוע 26 בערך באירוע תודה

שלום ראשית כדאי לוודא האם נחשפת בעבר או שמדובר בחשש מחשיפה ראשונית . שנית הוירוס עובר בהפרשות כלומר אם אתן לא אוכלות מאותם כלים, לא באות במגע עם הפרשות רוק/נזלת וכד' הסיכוי שתידבקי נמוך. יתרה מזאת 85% מהאוכלוסיה נחשפו בעבר ואין לך באמת יכולת לבודד את עצמך מהעולם לכל אורך ההריון. וגם אם לא נחשפת בעבר הסיכון לעובר בשבועות האלו קטן יחסית . הקפידי על כללי הזהירות במניעת הדבקה (הם מפורטים גם באתר משרד הבריאות אם תרצי לקרוא בהרחבה) בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה