צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/04/2016 | 19:22 | מאת: מבואסת

היי דר'. אני בשבוע 23. הייתי בסקירה מאוחרת ונמדד לי אורך צוואר 16 מ"מ. לא מרגישה צירים או התקשויות ברחם. בבדיקה לפני שלושה שבועות הצוואר היה 38 מ"מ. האם יכולה להיות טעות בבדיקה?? בהריון הקודם גם היה צוואר קצר אבל לא עד כדי כך. עמד על 25 מ"מ בערך, הייתי בשמירה קיבלתי נרות אוטרוגסטן ופרסולט (היתה פעילות רחמית תמידית) וילדתי בשבוע 40. מה עליי לעשות כעת? מאוד מפחדת מלידה מוקדמת חלילה :(

הי קיצור צוואר מעיד על סיכון ללידה מוקדמת אבל הוא לא נבא טוב. מעבר לזה רקע מיילדותי הוא חשוב וילדת במועד - שזה מצוין. אכן את צריכה אוטרוגסטן כי זה הטיפול המוכח היעיל למניעת לידה מוקדמת. ומעקב אורך צוואר. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה