המשך שאלה לגבי חשש לי ספיקת צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/04/2016 | 23:27 | מאת: שימרית

בתשובתך ענית:"אבל הדיווחים האלו אינם נכונים בהכרח ל ECC בוודאי לא בביופסיה"\ האם יש הבדל בין ECC לבין ביופסיה? אם כן, מהם?? פשוט הרופא שלי נתן לי להבין שזה שם נרדף... הבנתי שבכל מקרה אין חשש בין אם בוצעה ביופסיה ובין אם בוצעה ECC. הבנתי נכון?

הי שמרית ECC היא גרוד של התעלה הפנימית של הצוואר על מנת לקחת תאים מאזור זה . בנוסף לוקחים גם ביופסיות מהצד הצווארי המכיל רירית אחרת (קשקשית). שתי הפעולות לא אמורות לגרום לאי ספיקת צוואר. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה