אורטיקריה בהריון וסטרואידים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/02/2016 | 16:09 | מאת: שילת

שלום, אני נמצאת בשבוע 8 להריוני. בשבוע שעבר היתה לי התפרצות אורטיקריה. אחרי ניסיון כושל להרגיע את ההתפרצות על ידי כדורי אהיסטון ומינון נמוך מאוד של סטרואידים 10 מג'. אושפזתי וקיבלתי הידרוקורטיזון לוריד כ300 מג למשך יום וחצי. תוך כדי קיבלתי גם זנטק לוריד. אחרי שההתפרצות נרגעה שוחררתי הביתה והונחתי לקחת 30 מג פרדניזון במשך 3 ימים ואחכ הפחתה הדרגתית. ותוך כדי לקחת זרידקס לקיבה ואהיסטון למניעת האלרגיה. השאלה שלי היא כמובן לגבי הנזק האפשרי לעובר? כמו כן במידה ואבקש מהרופא משפחה להפחית את המינון של סטרואידים בצורה חדה יותר, האם הדבר יכול להפחית את הסיכוי לנזק. חשוב לציין כי כשבעה חודשים לפני הכניסה להריון לקחתי חומצה פולית. ורק במשך ההתפרצות בערך כ5 ימים לא לקחתי. ועכשיו המשכתי כרגיל. כמו כן אשמח לשמוע דעה על נטילת אהיסטון וזנטק/זרידקס בהריון. תודה מראש

הסיכון לנזק של התרופות הנ"ל הוא נמוך לא להפסיק פרדניזון בחדות מסביב ללידה צריך לקחת מנות סטרואידים מיוחדות עקב העובדה שהשתמשת בפרדניזון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה