שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/01/2016 | 18:46 | מאת: לי

שלום בת 35 הריון 3 ניתוח קיסרי בלידה הקודמת. מטופלת באינסולין בשל סכרת הריון. לפני כשנתיים עברתי ניתוח בקע טבורי עם רשת. הקיסרי היה לפני כ 5 שנים. לפני 9 שנים לידה וגנאלית. שאלתי היא מה הסיכוי לסבוך בלידה כעת כי אני מאוד מתלבטת אם לעבור קיסרי נוסף. יש לציין שהקיסרי הקודם היה בשל שליה מרגינאלית שכעת היא קדמית לא נמוכה. הייתה לי תגובה חריגה להרדמה הספינאלית בקיסרי ירידה בל"ד עד 60/30, טכיקרדיה עד 180 ואח"כ בריקרדיה עד 60. ניתן לי אדרנלין ששיפר מצבי. מה הסיכון שיקרה שוב בהרדמה בקיסרי לעומת סיכון בלידה נרתיקית לאחר קיסרי?

31/01/2016 | 23:11 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, לפי קריטריונים מסוימים שנבדקים מעריכים את הסיכוי שלך להצליח בלידה רגילה לאחר ניתוח. כמו - הסיבה לניתוח הקודם, זה שילדת בעבר בלידה רגילה, משקל העובר המוערך הנוכחי וכיו"ב. לגבי התגובה להרדמה - אין קשר אם מדובר בלידה רגילה או קיסרי - מה שכן בלידה רגילה אין הרדמה ספינאלית אלא אפידורלית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה