העמסת סוכר וסכרת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/01/2016 | 17:11 | מאת: יעל

היי, אני בת 25, הריון ראשון, שבוע 22. המשקל שלי לפני ההריון וגם בהריון תקין לחלוטין (לפעמים אפילו נמוך מהרצוי). לפני ההריון ביצעתי לאורך מספר שנים כמה בדיקות דם ורמת הסוכר בדם בצום היתה גבולית לסכרת (114-117) אך לא אובחנתי אף פעם כחולת סכרת ואף רופא שלי לא התייחס לממצאים כאל משהו מדאיג. הרופא שלי החליט לשלוח אותי כבר השבוע להעמסת סוכר 50 גרם. כצפוי, היא יצאה גבוהה - 147. יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ורק אז הוא ישלח אותי להעמסת סוכר של 100 ג'. השאלה שלי היא - האם זה בהכרח מעיד שתהיה לי סכרת הריון? האם עליי להמנע לחלוטין ממתוק? תודה

27/01/2016 | 11:07 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, לא בהכרח מעיד על סכרת הריון, רק הבדיקה של ה100 גרם. לאור הבדיקות בצום בהחלט את בסיכון ובכל מקרה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם תזונאית בלי ועם קשר להריון ולבצע מעקב סוכר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה