קרישיות?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/11/2015 | 16:10 | מאת: עדי

שלום אני בהריון בסיכון גבוה והתחלתי שבוע 24 ברקע יש לי ANA חיובי ללופוס ללא תסמינים קליניים ולא מטופלת כלל בכדורים. יש גם תלסמיה מינור, אנמיה המוליטית ( המוגלובין לפני ההריון היה 11 וכעת עומד על 8.5) משבוע 17 בערך החל תהליך ההמוליזה שמתבטא בעליה ברטיקוליציטים, באנזמי כבד LDH ובשתן התחלתי מעקב המטולוגי ושם נאמר לי כי להעלאת ההמוגלובין יש צורך בקבלת עירוי דם ובעניין ההמוליזה יש מצב שמדובר במחלה נדירה NPH שגורמת להמוליזה מוגברת ואחת התופעות שלה היא קרישיות יתר שאלתי: עד לתוצאות בירור המחלה NPH ייקח זמן ואני ממש מפחדת שחלילה אעבור תהליך של קריש דם/טרמבוזה. רופא הנשים מתלבט האם לתת טיפול אנטי קרישתי טרם התוצאות היות בוחודש 3 להריון ביצעתי בירור קרישיות יתר שיצא תקין מצד שני בחודש 3 לא היתה המוליזה ןההמוגלובין היה תקין אשמח למענה על מספר שאלות עד שהעניין יובהר( בתקוה בקרוב) 1. האם לטעמך יש צורך בבדיקות קרישיות נוספות שוב? 2. האם בינתיים בדיקות דם INR PT PTT יתנו תשובה מספקת? 3. מה הן ההשלכות של קבלת טיפול אנטי קרישתי בהריון אם יתברר אחכ שלא מחייב? 4. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כרגע מבחינה תזונתית למנוע קרישי דם? 5. האם מותר ללבוש בגדים צמודים כמו טייץ? המון תודה על העזרה. רק רוצה לעבור את ההריון בשלום לי ולעובר עדי

24/11/2015 | 06:14 | מאת: ד"ר דנה אירגה

עדי, יש לפנות ליעוץ מרפאת הריון בסיכון באופן מסודר על מנת לקבל מענה על כל שאלותיך וחששותיך בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה