המטומה סב כוריונית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/11/2015 | 12:30 | מאת: אושר

צהריים טובים, בת 23, הריון שלישי לידה שנייה בעזרת ה'. שבוע 15 6, לאחר סקירת מערכות מוקדמת. משבוע 9 דימום, נצפתה המטומה סב כוריונית בדופן אחורי של הרחם/פה הפנימי של צוואר הרחם. כרגע במכתב סיכום של הסקירה הרופא ציין כי נצפתה 'המטומה מעורגנת'(??) ייתכן שגיאת כתיב וזה מאורגנת בא' ולא בע'. אבל עדיין, אני תוהה מה ההבדל בין מאורגנת לסבכוריונית?

24/11/2015 | 06:21 | מאת: ד"ר דנה אירגה

כן, כנראה מדובר בשגיאת כתיב המיקום שלה לא השתנה אך המרקם שלה שונה בהסתכלות

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה