טחול מוגדל והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/10/2015 | 14:57 | מאת: שאלה

שלום,יש לי טחול מוגדל ,גילו את זה בבדיקה שגרתית לפני כשלוש שנים והוא נשאר אותו הגודל בכול השנים האלה.הגודל שלו זה 15.8.עשיתי בירור של בדיקות דם ומעקב אולטראסאונד כול חצי שנה והטחול נשאר באותו הגודל.השבוע גליתי שאני בהריון.רציתי לשאול מספר שאלות:האם יכול להיות שטחול מוגדל ללא סיבה וזה המבנה שלו?עשיתי בדיקה לגושה שיצאה שלילית וכול הבדיקות דם שלי תקינות.ועוד שאלה האם מסוכן לעבור הריון עם טחול מוגדל ?האם זה יכול לסכן אותי ??והאם מסוכן ללדת בניתוח קיסרי עם טחול מוגדל?תודה רבה

13/10/2015 | 20:03 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, לגבי הטחול המוגדל בפני עצמו - תצטרכי לפנות לפורום אחר לגבי ההריון - זה תלוי בגורם לטחול המוגדל ואם הטחול המוגדל גורם לבעיה בשורות הדם אין בעיה בניתוח קיסרי. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה