חשד לכולסטזיס הריוני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/10/2015 | 17:55 | מאת: דנה

שלום וברכה אני חייבת עזרה בבקשה די דחופה אני בשבוע 33 להריון ולפני כשבועיים התחילו לי גירודיםבכל הגוף שמחמירים בערב במיווחד בלילה בכפות ידיים וברגליים במיוחד במשך היום בגב בבטן ובכל הגוף הייתי בבית חולים ועשו בדיקות דם ראו שיש עלייה בתפקודי הכבד ושלחו עוד בדיקה של מלחים במרה שתגיע ביום רביעי נתנו לי אורסיל לא לקחתי כייון שראיתי שזה להמסת אבני מרה ומעדיפה לחכות עד התשובה הסופית האם יש סיכון לעובר ?ומדוע ? שחררו אותי לבית שאהיה עם יד על הדופק ואהיה קשובה לתנועות עובר מדידת לחץ גם אם זה מסוכן למה שחררו אותי הבייתה אני מאוד חרדה שמעתי שהיו מקרי מות עובר לא עלינו חשוב לציין שאני משתמשת בכדור רמוטיב להרגעה עוד מלפני ההריון וקצת שחקתי איתו בחודשים האחרונים והתחלתי ליטול ברזל בשם ספאטון ברזל מיימי לפני שבועיים חשבתי אולי הגירודים יכולים להיות מתופעות לוואי של הכדור או הברזל ??

13/10/2015 | 19:56 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, בחשד לכולסטזיס של הריון יש עליה קלה בסיכון לעובר לכן מומלץ לקחת את הטיפול התרופתי ובהחלט מעקב תנועות עובר ואף אשפוז. אמנם יש תופעות לוואי של גרד לתרופות שונות אך יש לקחת בחשבון את המצב החמור יותר של כולסטזיס ולטפל בהתאם. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה