חיידק GBS

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/08/2015 | 16:30 | מאת: בת 33

אני בשבוע 22 ובבדיקת שתן משבוע 16 נמצא חיידק GBS בשתן גדול מ-100,000. הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה ( amoxicillin trihydrate 500mgלקחת 5ימים פעמיים ביום) ואמר שאצטרך אנטיביוטיקה גם בלידה. האם יש לקחת אנטיביוטיקה גם כעת, אם במילא אקבל בלידה, הרי חיידקים עלולים לפתח עמידות לאנטיביוטיקה (או שברמות הללו זה לא משמעותי)? בנוסף, האם מומלץ לבצע בדיקה חוזרת של שתן ו/או בדיקה של תרבית? רופאה קודמת שהלכתי אליה לא ציינה כלל את הנושא, אך ייתכן שכשבדקה את הבדיקות, תוצאה זו טרם פורסמה.

27/08/2015 | 22:03 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, את אמורה ליטול אנטיביוטיקה כעת כדי לטפל ספציפית בדלקת בשתן. ואמורה לקבל אנטיביוטיקה במהלך הלידה בשביל למנוע הדבקה של היילוד בתהליך הלידה במעבר שלו בתעלת הלידה. החיידק הזה מאוד רגיש לאנטיביוטיקה. יש צורך בבדיקת תרבית שתן חוזרת כשבוע מסיום הטיפול לוודא שהחיידק נעלם מהשתן. אין צורך במשטח נרתיקי לGBS לקראת הלידה. בהצלחה.

20/09/2015 | 11:12 | מאת: בת 33 שבוע 25

הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה, לאחר בדיקת שתן שבה נמצא חיידק GBS ואמר שאצטרך אנטיביוטיקה גם בלידה. לקחתי בזמנו מוקסיויט 500 גרם 5ימים פעמיים ביום. הבנתי שבד"כ לוקחים כמות גדולה יותר מאנטיביוטיקה זו, אך שלחיידק זה הכמות אמורה להספיק. בבדיקת שתן חוזרת, שבועיים אחרי סיום האנטיביוטיקה, החיידק עדיין נמצא מעל 100,000. האם יש לקחת אנטיביוטיקה גם כעת באותו מינון או שעדיף להגביר על מנת לחסל? אני פוחדת מעמידות חיידקים לאנטיביוטיקה, אך גם רוצה להיפטר מהחיידק. בנוסף, האם מומלץ לקחת פרוביוטיקה ביחד עם נטילת האנטיביוטיקה? אם כן, איזה סוג?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה