סקירת מערכות מוקדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/08/2015 | 17:30 | מאת: רינה

שלום אני בהריון שני בשבוע 15 כאשר תמיד בבדיקות אולטראסאונד העובר היה 4 ימים יותר מגיל ההריון . בבדיקה של סקירת המערכות הייתי לפי תאריך אחרון של וסת 15 ימים בדיוק . תוצאות הבדיקה הם Bpd- ממ 29 מתאים לשבוע 14+5 Hc - ממ 115 מתאים לשבוע 15+4 Ac -ממ 92 מתאים לשבוע 4+14 Femur - ממ 17 מתאים לשבוע 14 +4 ממוצע גיל ההריון על פי hc ו fl הוא 15+0 הערכת משקל העובר הוא 113 גרם כליות : אגן כליה ימין 2.6 ממ ושמאלי 2.2 . האם התוצאות תקינות ? מדוע ישנם ממדים שקטנים משבוע 15 ? זה קצת מדאיג אותי כי בהריון הקודם התינוק שלי נולד עם iugr ואני חוששת שלא יהיה אותו סיפור ? תודה מראש

27/08/2015 | 21:51 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, מדדי העובר תקינים לגיל ההריון! בהריון הקודם - מצאו סיבה לIUGR? יש לבצע מעקב צמיחה בהריון הנוכחי ובמידה ותקין - אין לך מה לחשוש לאור ההריון הקודם. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה