אישתי אנמית כבר מספר שנים וכעת בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/08/2015 | 01:21 | מאת: ניר

אישתי כעת בשבוע 8. נכון לחודש לפני ההריון החלה טיפול בכדורי ברזל. הרופא נשים שלה המליץ לה להפסיק את הברזל ולהמשיך החל משבוע 14. למיטב זכרוננו הוא לא ידע שהיא אנמית. הפרטין שלה כחודש לפני ההריון היה 7!!. האם להמשיך לקחת ברזל? ואם כן, מהו המינון הממולץ? בנוסף הומלץ לה על זופרן להקלה בבחילות. האם הוא בטוח לשימוש בהריון? אודה על תשובה מהירה ועל כל מידע מרחיב דעת. תודה!

27/08/2015 | 21:45 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, עם פריטין כזה - בוודאי שצריכה ליטול ברזל, מבחינת המינון זה תלוי בעוד פרמטרים בבדיקות הדם זופרן מותר לשימוש בהריון אך מומלץ להתחיל בתרופות אחרות בהריון ולא להתחיל בתרופה זו שהיא אמנם יעילה אך גם עם תופעות לוואי פוטנציאליות. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה