לקיחת פרוגסטרון והשפעות על העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/08/2015 | 14:05 | מאת: מודאגת

שלום הומל לי לקחת פרוגסטרון (אוטרגסטן 200) פעם ביום החל משבוע 22 להריון ועד שבוע 36 למניעת לידה מוקדמת. אני מאוד חוששת שזה ישפיע על התפתחותו התקינה של העובר או ישליך על התפתחות הילד לאחר הלידה. איזה השפעות יש לזה על העובר? על התפתחות ארוכת טווח? האם יכולים לקשר אותי למחקרים בעניין? ולמה כן מקובל הטיפול הזה עת שקראתי בעלון של האטרוגסטן שאסור השימוש בתרופה לאחר שבוע 12. תודה

27/08/2015 | 21:39 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, צריך לברר את ההתוויה (לידה מוקדמת בעבר? צוואר מקוצר? גם וגם) במידה וישנה התוויה לפרוגסטרון נרתיקי אז וודאי צריך לקחת אין השפעה עוברית ובטח שלא בשבועות אלו. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה