התקצרות צוואר+פנלינג

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/08/2015 | 13:41 | מאת: מודאגת

אני נמצאת בשבוע 19+5 בהריון תאומים, במעקב אצל רופא להריון בסיכון עקב התקצרות צוואר הרחם ופנלינג. בבדיקה האחרונה נמדד צוואר 36 ממ ופנלינג 7 ממ, הרופא המליץ על מנוחה ושתייה מרובה ושאי אפשר לעשות יותר מזה. האם קיים סיכוי שהפנלינג ייעצר ולא תהייה לידה מוקדמת?, מה אוכל לעשות כדי לשמר את המצב הקיים? אני חוששת מאוד וכל היום עסוקה במחשבות.

09/08/2015 | 14:32 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, אורך הצוואר שאת מתארת הוא בגדר התקין. לפאנלינג במקרה זה אין הרבה משמעות טיפולית או פרוגנוסטית. מנוחה אינה מזיקה (כמובן לא מדובר על שכיבה מוחלטת) אך לא הוכחה כיעילה, שתיה מרובה, תרבית שתן. ולחשוב חיובי בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה