הריון לאחר הפלה מאוחרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/07/2015 | 11:41 | מאת: אושר

היי, בת 22 וחצי. כ4 חודשים לאחר הפלה טבעית מאוחרת בשבוע 21 3 בעקבות המטומה סבכוריונית וירידת מים מוקדמת. שבוע וחצי לאחר ההפלה (שהסתיימה בגרידה) נצפתה רזידואה ועברתי גרידה חוזרת. נמצא גם זיהום ברחם ולאחר משטח מהרחם התתגלה כי מדובר בחיידק סטרפ-אנגינוזוס. טופלתי באנטיביוטיקה והחיידק אכן נעלם. בבדיקה לפני כחודש, רירית תלת שכבתית עם זקיקים ב2 השחלות ללא זקיק מוביל וללא עדות לביוץ ביום ה22 למחזור. קיבלתי מחזור כשבוע לאחר הבדיקה. היום הוא היום ה21 למחזור וביצעתי מעקב זקיקים לפי הנחיית הרופאה, נראה כי הביוץ כבר התרחש- זקיק בגודל 5 ממ בשחלה ימנית וזקיק בגודל 7 ממ בשחלה שמאלית. כמו כן, נצפה ממצא ציסטי לא צלול עם רקמה היפואקוגנית סביבו בשחלה ימנית. האם לאור ממצאים אלו ניתן לנסות להיכנס להריון חדש? האם יש טעם לדחות את הנסיונות כרגע או שמא אני סתם דואגת? מאוד רוצים הריון נוסף! אציין כי הריון ראשון היה תקין, לידה בשבוע 38 0.

06/08/2015 | 08:41 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, ניתן להכנס להריון נוסף מבלי לדאוג יש להיוועץ כבר בתחיל ההריון ועדיף עוד לפני עם מומחה להריון בר סיכון על מנת ליטול טיפול מניעתי לאור ההפלה המאוחרת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה