שטיפות פולידין בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/07/2015 | 09:02 | מאת: אתי

שלום, אני בשבוע 28 וסובלת מגרד בנרתיק. הייתי אצל הרופא והוא עשה לי חיטוי עם פולידין ואמר לי לבצע שטיפות עם פולידין. האם יש סכנה בשימוש בחומר בהריון? הפולידין הוא בריכוז 10%, בעלון מצויין שיש למהול כוס פולידין עם ליטר מים ואילו הרופא אמר לי שאין צורך למהול ולנקות מקומית את האזור. האם הריכוז לא גבוה מדי? שימוש פעמיים בשבוע מספיק? תודה רבה, אתי

אין איסור מוחלט לשמוש בפולידין בהריון, אך לא הייתי ממליץ מחשש לספיגה של יוד שיגיע לעובר ועלול לדכא את בלוטת הטריס שלו

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה