הריון ולידה במצב של צניחת איברי אגן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/07/2015 | 23:57 | מאת: הילה

שלום אני בת 33 בהריון רביעי (לאחר שתי לידות והריון ראשון שלא התפתח ובוצעה גרידה) שתי לידות וגינליות לא טראומטיות ודי "נוחות". אובחנתי ע"י רופא הנשים עם רקטוצלה בינוני וציסטוצלה קל. כעת בהריון אני מאד חוששת מהחמרה, קבעתי כבר תור לפיזיו רצפת אגן אך שאלתי היא לגבי הלידה: האם מומלץ ללדת בקיסרי במצב כזה כדי למנוע החמרה של הצניחה? יש אפשרות שארצה עוד ילדים ולכן ניתוח הוא לא אופציה ואני חוששת שאחרי הלידה אני אסבול מאד מההשלכות של החמרה במצב. מה עושים במקרה כזה? ממליצים ללדת וגינלית או בניתוח קיסרי? בברכה, הילה

05/07/2015 | 00:00 | מאת: הילה

כשכתבתי שניתוח הוא לא אופציה התכוונתי לניתוח תיקון, לא לקיסרי...

ממליץ על קיסרי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה