צוואר רחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/06/2015 | 15:26 | מאת: שאלה

שתי שאלות מתוך סקרנות: 1.אם צוואר הרחם במצב נורמלי סגור. אז איך מכניסים צינורית בהזרעות ובהחזרת עוברים כדי להגיע לרחם? 2. אחת הסיבות לחולשת צוואר רחם היא פעולות כירורגיות באזור הצוואר. האם משטח פאפ, צילום רחם(לא היסטרוסקופיה), הזרקת זרע בהזרעה,החזרת עוברים, שאיבת ביציות - האם אחד מאלו היא פעולה כירורגית שיכולה חלילה לגרום לכך?

30/06/2015 | 17:10 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי 1. צוואר הרחם מעט פתוח תמיד (בצווארים תקינים) - כך הדימום יוצא במחזור החודשי. הוא אף פעם לא סגור הרמטית ואפשר בקלות להעביר דרכו צינורית דקה. 2. לא. הפעולות שציינת אינן מעלות את הסיכוי לאי ספיקה צווארית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה