אי ספיקת צוואר רחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/06/2015 | 12:17 | מאת: ארז

האם אי ספיקת צוואר הרחם הוא מצב הפיך? לדוגמא: אם בשבוע 12 רופא אבחן פתיחה של הפה הפנימי ב 21 ממ, אמר ש 50% מהצוואר נפתח. לאחר כשעה רופא אחר בדק ואמר שהצוואר באורך 38 ממ וסגור לגמרי. לאחר כשעתיים רופא נוסף בדק ואמר שהצוואר 26 ממ פתיחה פנלינג פה פנימי של 7 ממ. כל הרופאים הסכימו שהצוואר החיצוני בבדיקה ידנית סגור לגמרי. מאז ועד היום, כ 6 שבועות, בוצע מעקב צווארי אחת לשבוע והצוואר ללא פנלינג, סגור לגמרי, ואורכו נע בין 35-39 ממ. האם יכול להיות מצב בו אי ספיקת צוואר הרחם גרמה לפתיחה כזו וזה הסתדר מעצמו? או שברגע שיש חולשה של הצוואר שגורמת לפתיחה זה אמור להחמיר בהעדר טיפול? לא בוצע תפר. לא ניתן טיפול תומך כלשהו.

30/06/2015 | 14:58 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי ארז אי ספיקה של צוואר הרחם הינו מצב בלתי הפיך. התקצרות של הצוואר יכולה להופיע ולהיעלם כתלות בצירים, בבודק, ובנוכחות שתן בשלפוחית השתן וגם לפי הגישה - ביטנית או נרתיקית. אם 6 שב’ הכל נראה טוב בסונר כנראה שהכל בסדר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה