חיידק שלא עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/06/2015 | 22:29 | מאת: אנטיביוטיקה

שלום אני בשבוע 18 וטופלתי כבר פעמיים במוקסיפן פורטה 500 מג 3 פעמים ביום למשך 10 ימים והתרבית שתן שוב חיובית לחיידק ה GBS . תרבית ראשונה צמיחה של 50 אלף אחרי טיפול במוקסיפן פורטה התרבית השניה יצאה עם צמיחה של 30 אלף ושוב טיפול במוקסיפן ושוב תרבית עם צמיחה של 60 אלף. הפעם הרופא הביא מקרודנטין 100 מג, 4 פעמים ביום למשך שבוע ואמר שאם התרבית שוב תצא חיובית אז אקח טיפול מונע במקרודנטין. מה המינון היומי לטיפול מונע כזה? והאם לוקחים עד הלידה?

30/06/2015 | 15:00 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי אם אין תסמינים , אין צורך לטפל בצמיחה של מתחת 100 אלף מושבות. מוקסיפן הוא הטיפול הטוב ביותר ל gbs. בכל מקרה בלידה עצמה יש לקבל טיפול אנטיביוטי בפניצילין כדי להגן על התינוק מפני הדבקה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה