gbs עקשן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/06/2015 | 12:28 | מאת: אני

שלום. הריון ראשון שבוע 17. בשבוע 11 התגלה בבדיקה שגרתית GBS בשתן, לקחתי מוקסיפן למשך שבוע חזרתי על תרבית ושוב היה GBS, שוב לקחתי אנטיביוטיקה כעת פעם שלישית חוזרת על תרבית ושוב, GBS . מה עושים? האם לקחת שוב אנטיביוטיקה? תרבית שלישית לאחר טיפול עדיין חיובית. מדובר על תרבית שתן. אומרים שדלקות שתן יכולות לגרום לצירים מוקדמים, האם מדובר גם על הימצאות החיידק הזה? לציין אין לי כל תסמינים.

30/06/2015 | 14:46 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי כן זה נכון דלקת בשתן יכולה לגרום לסיבוכים בהריון וחשוב לטפל בה. אם אין תסמינים צריך לטפל רק אם יש צמיחה של מעל 100 אלף מושבות. מוקסיפן הוא הטיפול הנכון לחיידק זה. יש לוודא שצורת נטילת התרבית נכונה, שהצמיחה אכן בכמות המתאימה ולשקול טיפול קבוע מונע במוקסיפן בייעוץ זיהומולוג. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה