פרנטל ללא ברזל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/05/2015 | 14:44 | מאת: שרון

אני בת 29 בשבוע 18 להריון. הרופא המליץ לי שלא ליטול תוסף ברזל כיוון שההמוגלובין שלי בסדר (13.1) ולדבריו נטילתו עלולה רק לגרום לי עצירות. מזה כשנה אני נוטלת רק חומצה פולית ואני מעוניינת להוסיף כעת תוסף מולטי ויטמין להריון שאינו כולל ברזל, אך לא מוצאת כזה. האם קיים פרנטל ללא ברזל או שניתן ליטול מולטי-ויטמין רגיל ללא ברזל, שאינו ייעודי להריון דווקא (ואם כן האם יש רכיב מסויים במולטי ויטמין הלא ייעודי שאינו מומלץ בהריון ועלי לוודא שאינו קיים בקומפלקס?)

רצוי כן לקחת פרינטל המכיל ברזל בכמות מעטה. יש לבדוק פריטין ולפי התשובה להחליט לגבי תוספת ברזל בנוסף לנ"ל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה