תרבית שתן לא תקינה בהיריון - פעם שניה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/05/2015 | 21:14 | מאת: שירה

שלום, אני בשבוע 16 להריוני. לפני כ-3 שבועות נמצא אצלי חיידק בתרבית השתן בשם Enteroc. faecalis. בדיקת השתן היתה תקינה. לאחר יומיים ביצעתי תרבית חוזרת והיא יצאה משום מה תקינה. בכל מקרה הרופאה הנחתה אותי לקחת אנטיביוטיקה (מכיוון שהתרבית הראשונה יצאה בעייתית). נטלתי טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן (מוקסיוויט פורטה) במינון של 500 מ"ג 3 פעמים ביום. לפני יומיים ביצעתי תרבית חוזרת - ושוב היא נמצאה חיובית - עם נוכחות של אותו החיידק Enteroc. faecalis. בדיקת השתן יצאה תקינה לחלוטין. הקפדתי על רחצה יסודית לפני מתן בדיקת השתן. הבעייתיות היא שברשימת הרגישויות של החיידק רשום רק 3 אנטיביוטיקות: מוקסיפן (אותה כבר לקחתי), מקרודנטין וקווינולון (את שתיהן אני לא יכולה לקחת בגלל רגישות ל-G6PD). כעת אני לא ממש יודעת מה לעשות. שאלותיי הן: 1. האם ידוע לך על אנטיביוטיקה נוספת אליה רגיש חיידק ספציפי זה - Enteroc. faecalis? 2. האם ניתן לקחת שוב מוקסיפן? האם זה יהיה אפקטיבי במידה וכבר לקחתי תרופה זו? 3. האם ניתן לקחת זינט במצב זה? האם זו תהיה תרופה אפקטיבית לחיידק זה? 4. האם הגיוני שבדיקת השתן יצאה תקינה ואילו התרבית יצאה לא תקינה? תודה רבה מראש!

מציע לקבל יעוץ מסודר בענין. זיהום בדרכי השתן בהריון עלול להתפתח למצב חמור יותר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה