תרופות ליתר לחץ דם בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/05/2015 | 21:04 | מאת: ורד

שלום רב, אני בת 40 ולאחר בדיקה ביתית נודע לי השבוע שאני בהריון שלישי, יש לי שני ילדים בני 5 ו 2.5). לפני מספר חודשים אותר אצלי יתר לחץ דם ולאחר ייעוץ עם נפרולוג התחלתי לקחת "אקספורג'" שהביא אותי מהר מאוד למצב מאוזן ולחצי דם תקינים ואף מעט נמוכים. לאחר הגעה לאיזון ומתוך כוונה להיכנס להריון הוחלף לי המרשם לנורבסק אך קיבלתי אותו כשבוע לאחר הביוץ מה שאומר שלכאורה מספר ימים ב"תוך ההריון" עוד לקחתי אקספורג'. השאלות שלי: 1. האם זה בעייה שלקחתי אקספורג' ממש בימי ההריון הראשונים? 2. בהנחה ובתקווה שההריון ימשיך בצורה תקינה, האם להמשיך עם נורבסק או לבקש החלפה לאלדומין. דרך אגב לא סבלתי מבעיות יתר לחץ דם בעבר. תודה מראש.

לגבי שבוע לאחר הביוץ לא נראית לי בעיה. את יכולה להתקשר למכון הטרטולוגי של משרד הבריאות - תני להם הפרטים המדויקים ותקבלי תשובה כתובה. לגבי הטיפול הרצוי אני מציע שתקבלי יעוץ מסודר ממומחה להריון בסיכון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה