עלייה בסיכון לתסמונת דאון לפי בדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/05/2015 | 19:38 | מאת: רחלי

שלום, ביצעתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע 17:0 והתקבל סיכון של 1:6000 לתסמונת דאון. בדיקת השקיפות העורפית והסקר הביוכימי בטרימסטר הראשון היו תקינים לחלוטין והסיכון המשוקלל שהתקבל היה 1:9100. יש לציין שבסקירה המוקדמת נמצאו ציסטות צוואריות דו"צ בעובר. נשלחתי לייעוץ גנטי, ובו לא הומלץ על דיקור מי שפיר. הייעוץ התבצע לפני שהתקבלו תוצאות בדיקת החלבון העוברי, כך שהתוצאות לא נלקחו בחשבון. האם עליי לדאוג בשל העלייה בסיכון לתסמונת דאון כפי שהתקבלה בבדיקת החלבון העוברי בהשוואה לסקר הביוכימי בשליש הראשון? בברכה, רחלי

בדיקת החלבון העוברי מציינת סיכון נמוך. ממליץ סקירה מאוחרת ולבדוק שוב את נושא היעוץ הגנטי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה