חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2015 | 13:24 | מאת: טולה

שלום, בת 26 הריון ראשון שבוע 20 לאחר ivf, הריון שהחל בתאומים ובשבוע 8 עובר אחד הפסיק להתפתח, עשיתי 2 סקירות מערכות מוקדמת שיצאו תקינות. קיבלתי את תוצאות החלבון עוברי וכל התוצאות יצאו טובות מלבד afp שיצא 2.67 ובסיכום רשום שיש סיכון מוגבר למום פתוח במערכת העצבים. אציין כי אני התחלתי את ההריון בעודף משקל (90 קג וגובה 1.50) הרופא שלי שלח אותי לסקירת מערכות מכוונת למערכת העצבים ועמוד השדרה, (יש לי תור בעוד שבועיים)ואמר כי ברוב המקרים הכל בסדר. יש לי כמה שאלות: 1. האם יכול להיות שהעובר שהפסיק להתפתח בשבוע 8 הוא זה שגרם לחלבון להיות גבוה? 2. מה באמת הסיכויים למום שכזה? 3. בחוות הדעת השניה של סקירה מוקדמת, הרופא הראה לי כי העוברית פתחה את הפה ובלעה מים והדגיש כי זה אומר שמבחינה נוירולוגית הכל בסדר, האם יש קשר? מודאגת מאוד, בבקשה עזרתכם, תודה רבה טולה

28/04/2015 | 01:23 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

ייתכן ואכן העובר שהפסיק להתפתח תרם לערך מוגבר של AFP למרות שמדובר בגיל הריון מאוד קטן. סקירות המערכות מבוצעות היום באיכות גבוהה ביותר כך שמגלות מעל 90% מהמומים הפתוחים של מערכת העצבים. תנועות בליעה של העובר אכן תומכות בתפקוד תקין של מערכת העצבים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה