בדיקת אולטרסאונד ראשונה - הריון ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2015 | 20:11 | מאת: מגי

שלום דר, אני בת 29, נשואה. לקחתי גלולות כ- 10 שנים והפסקתי את השימוש בהן ב- 26.2.15. חשוב לציין כי לא קיבלתי מחזור לאחר הפסקת הגלולות. ביצעתי יחסי מין עם בעלי ב- 13.3.15. כעבור שבוע בערך היה לי דימום קליל ביותר של מס שעות בודדות. עשיתי בדיקת הריון ביתית ב- 25.3.15 והתשובה הייתה שלילית. ביצעתי בדיקה נוספת ב- 30.3.15 והתשובה הייתה חיובית. ב- 1.4.15 ביצעתי בדיקת דם והבטא הייתה 790. היום הייתי בבדיקת אולטרסאונד ראשונה, ראו שק הריון ושק חלמון והרופא אמר שהוא מזהה קוטב עוברי אך זהו זה. הרופא אמר שאו שההריון צעיר ממה שאני חושבת (אמרתי לו שבוע 7 + 2 ימים) אך שאם אני מתעקשת שקיימנו יחסי מין פעם אחת בלבד במשך כל החודש (ב- 13.3.15) אז 99 אחוז שההריון לא תקין. סיכמנו שאחזור אליו עוד 10 ימים לבדיקה נוספת. רציתי לשאול- ואשמח לתשובה כנה ואמיתית- האם יכול להיות שהפגישה בין הזרע לביצית נעשתה לאחר 3-5 ימים כך ששבוע ההריון שלי הוא למעשה 6 (+4 או +6) ושזה פשוט באמת מוקדם מידי? או שרוב הסיכויים שההריון אכן לא תקין? הוא לא אמר לי מה גיל ההריון לדעתו והוא לא היה נראה אופטימי. אשמח לצרף לך תמונה של תצלום האולטרסאונד אם זה אפשרי. תודה רבה!!

21/04/2015 | 16:32 | מאת: מגי

שלום, בהמשך לשאלתי על האולטרסאונד שביצעתי לפני יומיים- עשיתי היום בדיקת דם והבטא יצאה 97,268. האם זה אומר משהו על תקינות ההריון? איזה שבוע זה? יכול להיות שהכל מתפתח כרגיל רק ללא עובר ולכן הבטא ממשיכה לעלות? תודה רבה

28/04/2015 | 01:15 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

בשלב זה מה שיקבע את תקינות ההריון זה אך ורק מעקב סונוגרפי (אולטרא-סאונד)

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה